Новини
Кримінал

Хмельничанина, який готував план танкового наступу на місто, взяли під варту

Кураторам з російських спецслужб 54-річний мешканець обласного центру за час своєї “діяльності” передав низку документів, що містили інформацію про фортифікаційні споруди, місця розташування військових та маршрути руху техніки ЗСУ. Крім того, розробив та передав схему оптимального маршруту для наступу російських танків на місто. Затримали підозрюваного у державній зраді в той момент, коли він виконував чергове завдання “замовників”.

Нагадаємо, свою зрадницьку діяльність хмельничанин провадив з березня 2022 року, після повномасштабного вторгнення російських військ на територію Україну. Російським спецслужбам він передавав фото- та відеоматеріали, що загрожували національній безпеці держави.

Співробітники Служби безпеки України затримали його 25 травня під час виконання чергового завдання “замовників” – фотографування одного з об’єктів критичної інфраструктури міста Хмельницького.

Днями Хмельницький районний суд обрав підозрюваному у державній зраді в умовах воєнного стану запобіжний захід. Протягом 60 діб він перебуватиме під вартою, повідомили у пресслужбі Хмельницького апеляційного суду.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook