Новини
Суспільство

З сімома захисниками попрощалися на Хмельниччині за тиждень

Війна збирає свої криваві жнива: ще сімох героїв провели в останню путь за тиждень на Поділлі. Це дуже багато – щодня по загиблому, але, слава Богу, менше, ніж за три попередні тижні місяця, коли провели в останню путь понад тридцять героїв.

Хмельницький район

23 травня Красилівська громада прощалася з жителем села Волиця Друга Заслучненської громади Ярославом Комаровим. 20-річний воїн загинув внаслідок ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Успенівка Гуляйпільського району Запорізької області.

25 травня у Меджибізькій громаді провели в останню путь старшого сержанта поліції Ігоря Махлая, який загинув на війні з росіянами. Загиблий присвятив службі в органах внутрішніх справ 18 років свого життя, з яких 15 прослужив у спецпідрозділі. Як досвідчений боєць, він не раз був наставником для молодого покоління спецпризначенців. Захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України Ігор Махлай загинув 22 травня на 38-му році життя.

Також 25 травня у Хмельницькому прощалися з волинянином Олександром Гарадчуком, який з родиною довгий час мешкав на Старосинявщині.

28 травня у Хмельницькому попрощалися із прикордонником-добровольцем Сергієм Тацьким. Він боронив Україну й у 2014 році, й у 2022 – з початку повномасштабного наступу російських військ. До свого 38 дня народження Сергій Тацький не дожив всього два тижні. Він загинув 24 травня, під час виконання бойових завдань на території Донецької області.

29 травня на Ярмолинеччині провели у вічність полеглого у війні старшого лейтенанта Віталія Гуменюка, який народився у Ярмолинцях. По закінченню школи хлопець обрав військову справу і вступив в Академію Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного у Львові. Після випуску з академії служив у 58-й окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Івана Виговського. 18 травня Віталій з побратимами потрапив під ворожий обстріл і отримав важке поранення. Лікарі відчайдушно боролися за життя воїна, однак 27 травня його серце перестало битися. Йому було 23.

Сьогодні, 29 травня, у Хмельницькому попрощалися із 25-річним тероборонівцем Назаром Макаренком. Разом із батьком Олегом Анатолійовичем він вступив до лав територіальної оборони. До війни Назар очолював секцію тайського боксу в спортивно-культурному центрі «Плоскирів». Загинув 25 травня на Донеччині.

Шепетівський район

27 травня Славутська громада попрощалася з воїном Денисом Ріхтером. Старший сержант загинув смертю героя у бою з російськими окупантами 25 травня у Бахмутському районі Донецької області. Денис Сергійович народився 15 липня 1987 року Славуті. У 2014 році був мобілізований та брав участь в АТО. З 24 лютого 2022 року захищав Київ, згодом був відправлений на схід.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook