Новини
Суспільство

На Хмельниччині викрили схему ухиляння від податків на будівництві житла

Регіональній будівельній компанії, яка застосовувала схему мінімізації сплати податків на спорудженні багатоквартирних будинків, доведеться внести до бюджету 32 мільйони гривень податків, які раніше не були сплачені. Апеляційний суд підтвердив правомірність рішення про застосування фінансових санкцій, накладених на компанію податківцями.

Як повідомили у ДПС у Хмельницькій області, під час перевірки суб’єкт господарювання, який входить до групи ризикових платників, не надав первинних документів та регістрів бухгалтерського обліку, аби приховати реальний стан справ щодо формування показників декларацій з податку на прибуток та ПДВ.

Крім того, не будівельна компанія не надала документів, що придбані нею товари, послуги та роботи на суму у майже 100 мільйонів гривень, на які був сформований податковий кредит, були використані у господарській діяльності.

Під час розгляду справи компанія також не надала первинні документи у повному обсязі, натомість доповнила частину з них висновком судово-економічної експертизи. На думку суду, ці матеріали не можуть замінити первинну документацію. А те, що було надане, не підтвердило використання придбаних товарів, робіт та послуг для ведення бізнесу. Відтак суд прийняв рішення, що будівельне підприємство має відшкодувати бюджету раніше не сплачені 32 мільйони гривень податків.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook