Новини
Інфраструктура

Обсяги будівництва на Хмельниччині скоротилися вдвічі

Триває війна; й зрозуміло ж бо, наразі не до спорудження нових об’єктів. За підсумками першого кварталу обсяги введеного в експлуатацію житла на Поділлі скоротилися в понад два рази у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Усім очевидно, зараз не до зведення нового. Забудовникам, мабуть, не дуже хочеться вкладати кошти «в стіни»: в будь-яку мить хаотична атака «точних» ракет загарбника може знищити все що завгодно.

З іншого боку, робітників бракує: хтось захищає нашу державу, хтось виїхав у північні та північно-східні регіони відновлювати зруйноване на вже звільнених теренах України.

За підсумками першого кварталу в області ввели в експлуатацію 26,3 тисячі квадратних метрів житла, що становить лише 47% від показників січня-березня минулого року – 56 тисяч квадратів.

Найгірша ситуація в північному районі, наближеному до  весняних боїв, – Шепетівському. За три місяці в ньому збудували лише тисячу квадратів житла. Тобто приблизно двадцять квартир. У порівнянні з першим кварталом минулого року – падіння на 81,1%.

У Кам’янець-Подільському районі зведено квартири площею 3,8 тисячі метрів квадратних, що становить 40,3% від показників торішнього січня-березня.

Лише Хмельницький район подолав позначку в половину минулорічного рівня. В районі здано в експлуатацію 21,4 тисячі квадратів житла (52,2% від аналогічного періоду минулого року),  повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook