Новини
Суспільство

Спецавтомобілі, автобус та спорядження для рятувальників передали на Хмельниччину благодійники

У Кам’янці-Подільському, Волочиську та Хмельницькому, які разом з іншими містами області продовжують тримати гуманітарний фронт, чергові подарунки з України та з-за кордону передали благодійники та волонтери. Автомобілі “швидкої” матимуть у відомчому госпіталі МВС та в медичному закладі, де проходять реабілітацію поранені військові. Спорядження для рятувальників та позашляховик отримали у Волочиській громаді. А в Кам’янець приїхав автобус, який використовуватимуть для евакуації цивільного населення з територій, де тривають бої.

Автомобіль “швидкої” Територіальне медичне об’єднання МВС України по Хмельницькій області отримало від університетської лікарні Кароля Марцінковського, що у польському містечку Зелена Гура, та Воєводського управління поліції в місті Лодзь. Спецавтівка приїхала не порожня – разом з нею передали портативні дефібрилятори, монітори пацієнта та медпрепарати.

З польськими колегами правоохоронці Хмельниччини співпрацюють з 2007 року. Від початку російського вторгнення в Україну польські правоохоронці активно допомагають українським колегам, надаючи медичну допомогу, надсилаючи медичне обладнання, ліки, перев’язочні матеріали та продукти.

Ще один автомобіль “швидкої” допомоги привезли у Хмельницький представники ГО “Спілка підприємців теле- та кіноіндустрії” Юрій Горбунов і Артем Колюбаєв спільно з благодійним фондом “Nova Ukraine”. Його передали обласному госпіталю ветеранів війни.

Цю спецавтівку перед відправленням також завантажили необхідними для надання медичної допомоги речами: медичним інвентарем, медикаментами та медичним одягом для персоналу госпіталю. Збирали кошти на нього волонтери зі Сполучених Штатів Америки.

У Кам’янець-Подільський з польського міста Ґлоґув передали автобус.

В Україні знадобиться евакуація мирних жителів з фронту. Це була чудова нагода доставити гуманітарну допомогу – автобус був заповнений пожертвами від Великої Британії та наших міст-партнерів, – написав на своїй сторінці у Фейсбук очільник міста Rafael Rokaszewicz.

Своєю чергою подякував за допомогу голова Кам’янець-Подільської районної ради Михайло Сімашкевич.

Просто неймовірні люди з Ґлоґува! Ще з 2014 року вони пліч-о-пліч з нами. Першими надсилали усе необхідне для наших військових на передову, підтримували усім, чим могли. І от сьогодні, 2022 рік – повномасштабна війна, проте Ґлоґув знову першим простягає руку допомоги.

У Волочиську громаду допомога від волонтерів надійшла з Бельгії та Британії.

Волонтерська спільнота Бельгії, а це українці, які там проживають, та самі бельгійці зібрали гуманітарний вантаж для українських військових та рятувальників. Важливе спорядження отримало і Волочиське відділення ДСНС,повідомили у міській раді.

Допомагала доставити вантаж з-за кордону родина Віталія та Тетяни Охоти.

Віталій багато років займається доставкою вантажів з-за кордону. Проте через заборону перетину кордону чоловікам роль кермувальниці взяла на себе його дружина – Тетяна. Саме вона проїхала шлях з Бельгії і перетнула український кордон, – розповіли подробиці у міській раді Волочиська.

Ще один цінний подарунок – позашляховик для волочиського військомату передали Союз українців у Великій Британії, громада міста Манчестер та небайдужі українці.

Щира подяка родині Татаревських. Знаємо, що над їхнім будинком в Манчестері майорить український прапор. Саме ця прекрасна родина організувала збір коштів, знайшла, купила та доставила нашим військовим необхідну автівку, подякували за подарунок у міській раді.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook