Новини
Дозвілля

Розваги в театрі та фестиваль влаштують дітям у Хмельницькому

У День захисту дітей, 1 червня, на юних мешканців Хмельницького чекає потужна програма, яка триватиме з середини дня аж до вечора. Для дітей підготували різноманітні розваги, майстер-класи, зустрічі з зірковими гостями та багато інших цікавих речей. Масштабна святкова програма очікує дітей у приміщенні лялькового театру та на майданчику біля нього. А під вечір дітлахів чекають у сквері ім. Т. Шевченка. Там влаштують KIDS FEST.

Що було вчора

Власне, розважальні заходи для дітей з нагоди свята почалися у Хмельницькому ще вчора. Традиційну локацію з центру міста цього разу перенесли у парк ім. М. Чекмана.

Оскільки ініціаторами свята були правоохоронці, всі локації у парку були присвячені саме їх роботі. Тож діти могли дізнатися більше про роботу вибухотехніків, кінологів, спецпризначенців, ювенальних поліцейських, патрульних, а також прикордонників, рятувальників, медиків, судових охоронців, нацгвардійців тощо.

Також могли помалювати, постріляти з луків, “поспілкуватися” зі службовими собаками та просто потанцювати.

Музичний супровід забезпечував оркестр поліції Хмельницької області, у виконанні якого прозвучало чимало українських пісень. А відому вже всьому світу “Червону калину” співали всі гуртом.

Розгорнула свою локацію у парку також міська організація Товариства Червоного Хреста. Для дітей там провели майстер-клас з першої допомоги та вікторину з призами.

Що буде сьогодні

Сьогодні ж святкові заходи для дітей у Хмельницькому триватимуть протягом семи годин. Головний розважальним майданчиком буде Хмельницький обласний ляльковий театр та територія біля нього.

Початок святкових заходів запланували на 12.00. На майданчику біля театру влаштують концерт, в якому братимуть участь діти та циркові артисти. Відбудеться дефіле патріотичного одягу, де моделями виступатимуть діти.

Крім того, для дітей проводитимуть численні майстер-класи та руханки. Відбуватимуться вони у дворику театру та на майданчику перед входом.

  • Завітають на свято рятувальники, які прибудуть в центр міста на спецавтомобілях.
  • Будуть на святі зіркові гості – ведуча Леся Нікітюк та робот, який приїде з Вінниці.
  • У приміщенні театру працюватиме виставка ікон на склі хмельницької художниці Тетяни Цимбарецької.
  • Проводитимуть на святі також аукціон, єдиним лотом якого стане унікальний світшот хмельницької дизайнерки Тетяни Гарматюк.
  • О 16.00 почнеться концерт, участь в якому візьмуть гурти та виконавці з Хмельницького та Вінниці.
  • Будуть на святі і розіграші-вікторини з хорошими подарунками.

Шляхетна мета сьогоднішнього заходу – збір коштів для 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. На них планують придбати речі, необхідні військовим, аби результативно бити ворога.

О 17.00 у сквері ім. Т. Шевченка стартує KIDS FEST. Як зазначають організатори цього заходу, він розрахований на маленьких енерджайзерів, юних геніїв, допитливих мрійників і невтомних дослідників. Їх очікують на майданчику біля пам’ятника Кобзарю.

Дитячий фестиваль триватиме дві години – до 19.00. Тут також запланували чимало розваг для дітей:

  • 16 локацій із тематичними майстер-класами
  • Активні розваги
  • Танцювальні флешмоби й банси (простий танець-руханка для зняття напруги між різними завданнями).
  • Показові виступи з бойового гопака й гімнастики
  • Святковий концерт
  • Психологічний лекторій для батьків

Заряд позитивного настрою всім гостям свята даруватимуть ведучі Андрій Овчарук та Дмитро Веремчук.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook