Новини
Суспільство

Систему захисту прав затриманих та правоохоронців презентували у Хмельницькому

Система Custody Records запрацювала у Хмельницькому районному управлінні поліції. Вона полягає в цілодобовому відеонагляді. Це дозволить захистити затриманих осіб від неправомірних дій поліцейських. А самих правоохоронців убезпечить від безпідставних звинувачень з боку затриманих.

 «Custody Records» – автоматизована система цілодобового відеонагляду, яка фіксує усі дії із затриманими особами на території поліцейського підрозділу.

Це дає, перш за все, можливість захистити поліцейського від можливих звинувачень в непрофесійних діях. Адже всі дії поліцейського документуються і фіксуються за допомогою системи. А також унеможливити якісь неправомірні дії щодо самих затриманих осіб чи громадян, – пояснив начальник управління дотримання прав людини НПУ Руслан Горяченко, який презентував нову систему у Хмельницькому.

Крім відеонагляду, пілотний проєкт передбачає відповідну інфраструктуру. Тож в райуправлінні поліції на першому поверсі створили сучасний фронт-офіс, а в штаті з’явилися спеціальні інспектори з прав людини.

Усі дії із затриманими особами на території Хмельницького райуправління поліції тепер зможуть бачити у столиці.

Дистанційний контроль передбачає, що в Києві ми можемо бачити і спостерігати за всіма затриманнями, які відбуваються в поліції на всій території, – зазначив Руслан Горяченко.

Зараз система «Custody Records» працює у кількох містах України і в усіх 126 ізоляторах тимчасового тримання.

Реалізувати проєкт у районному управлінні вдалося завдяки співпраці місцевої влади з правоохоронцями. Програма взаємодії з поліцією у Хмельницькому діє з 2016 року.

Ми передбачаємо відповідне фінансування для різних структур поліції. Але тут суть не тільки про матеріальне, не тільки про фінансування, а про хорошу якісну взаємодію. Вона виражається в дуже багатьох моментах. І головне її завдання – це безпека наших мешканців, – наголосив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook