Новини
Інфраструктура

Об’єднану тепломережу Хмельницького готують до опалювального сезону

Наразі в обласному центрі триває модернізація котелень, які в осінньо-зимовий період забезпечуватимуть теплом домівки хмельничан та установи міста. У комунальному підприємстві «Теплокомуненерго», яке з цього року, після об’єднання з «Південно-Західними тепломережами», буде єдиним теплопостачальником в обласному центрі, їх налічується 73.

Для «Хмельницьктеплокомуненерго» ухвалили інвестиційну програму, де передбачили як бюджетні  кошти, так і кошти самого підприємства.

Готуватися до нового опалювального сезону комунальники почали, щойно завершивши минулий. Упродовж весни замінили більше кілометра мереж. Це дозволить безперебійно постачати тепло і зменшити витрати енергії. Загалом цього року планують замінити стільки ж труб, скільки їх міняли щороку – близько 6,5 кілометра.

Необхідних матеріалів та обладнання для ремонтів у місті вистачає – їх закупили ще взимку. Втім, не все залежить від комунальників та місцевої влади, йдеться у сюжеті МТРК Місто. Вже під час самого опалювального сезону Хмельницький, як і інші міста, може зіштовхнутися із викликами.

Питання в тому, чи забезпечить в повному обсязі держава наші теплопостачальні підприємства газом і по якій ціні. І ми розуміємо, що цей опалювальний сезон буде відбуватися, очевидно, в умовах війни. Ворог не один раз доводив, що він нищить інфраструктуру, в тому числі комунальну, – коментує міський голова Олександр Симчишин.

Тому нині місто готується до будь-якого розвитку подій. Аби мати альтернативу, до прикладу, у разі зникнення електроенергії.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook