Новини
Кримінал

Підозрюваного в агентурній роботі на ФСБ Росії затримали у Хмельницькому

Ще одного хмельничанина, який планував “попрацювати” на ворожі розвідувальні структури, затримали співробітники Служби безпеки України. Завдяки роботі на випередження, контррозвідникам вдалося оперативно припинити діяльність громадянина, що могла зашкодити безпеці держави.

Завербували хмельничанина ворожі агенти ще минулого року, коли він перебував на тимчасово окупованій території України. Співпраця з ФСБ мала бути конфіденційною.

Нові завдання хмельничанин отримав від своїх “замовників” після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Крім інформації про військові об’єкти та місця дислокації особових складів підрозділів ЗСУ та спецслужб, наймачів агента також цікавили особисті дані військових, включно з адресами проживання їх та їхніх сімей та наявність транспорту.

Після затримання ворожий агент розповів подробиці своєї вербовки та про те, які саме завдання йому біли поставлені, повідомили у пресслужбі СБУ у Хмельницькій області.

Фігуранту справи повідомлено про підозру. За державну зраду передбачена відповідальність: 15 років за ґратами або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, нещодавно спецслужби затримали 54-річного хмельничанина, який сприяв російським окупантам у проведенні підривної діяльності проти України. Зокрема, зливав ворогу дані військового характеру та розробив план танкового наступу ворожих сил на обласний центр.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook