Новини
Політика

Хмельниччина розірвала угоди про співпрацю з росіянами

З початком війни влада Хмельницької області в односторонньому порядку розірвала укладені раніше та свого часу призупинені угоди про співпрацю з деякими регіонами Російської Федерації. Разом з тим, торговельні стосунки з росіянами в області підтримували до початку повномасштабного вторгнення.

Про денонсацію угод з росіянами та білорусами повідомив начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій у своєму традиційному вечірньому зверненні вчора, 8 червня.

Денонсація – припинення дії міжнародного договору шляхом повідомлення однієї держави іншій про припинення дії укладеного між ними міжнародного договору, здійснене в порядку і в термін, обумовлені цим договором.

Угоди, укладені з десятьма областями Російської Федерації, за словами очільника військової адміністрації, були призупинені у 2014 році, з початком антитерористичної операції на сході країни. Крім того, Хмельниччина мала угоду про співпрацю також з Мінським виконкомом.

Після початку війни ми в односторонньому порядку розірвали ці угоди. Зараз вони денонсовані, – повідомив Сергій Гамалій.

Разом з тим, за даними Головного управління статистики у Хмельницькій області, регіон продовжував підтримувати торговельні відносини з росіянами, як імпортуючи товари з Росії, так і експортуючи їх. Лише на початку поточного року обсяги обміну товарами з Росією почали суттєво знижуватися. Зокрема, у січні 2022 року експорт до країни-агресора скоротився на 42,1% і становив 311,8 тисячі доларів. Таким чином частка РФ впала на той момент до мізерних 0,3% від загальних показників. Тоді ж почали скорочуватися обсяги торгівлі з Білоруссю.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook