Новини
Кримінал

Двох колаборанток виявили у Кам’янці

Конфлікт з бійкою, який стався у Кам’янці-Подільському, допоміг правоохоронцям, до всього іншого, виявити ще двох колаборанток, які відкрито пропагували ідеї “русского міра” та закликали до співпраці з державою-агресором.

До правоохоронців Кам’янця звернулися мешканці багатоповерхівки, між якими стався “сусідський конфлікт”. За фактом нанесення легких тілесних ушкоджень, на які поскаржилися всі учасники сварки, відкрили кримінальне провадження. А під час розслідування справи, з’ясувалися нові подробиці.

Було встановлено, що 74-річна кам’янчанка та її 49-річна донька ось уже кілька років відкрито та публічно підтримують дії Росії та не визнають державного суверенітету України.

Щодо дій кам’янчанок вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР за кримінальною статтею про колабораційну діяльність, повідомили у Кам’янець-Подільському РУП.

Нагадаємо, у Нетішині місцевого підприємця також піймали на прихильності до “русского міра”. Відповідно до частини 1 статті 111-1 Кримінального кодексу, за таке правопорушення передбачена відповідальність – позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook