Новини
Інфраструктура

Старі тролейбуси у Хмельницькому відновлюють студенти професійного училища

Нову навчально-виробничу дільницю відкрили на підприємстві “Електротранс”. Тут учні ВПУ №11 “реанімуватимуть” старі тролейбуси. А також проводитимуть техобслуговування нових. Для студентів — це гарна практика і можливість заробітку. А для хмельничан — повністю оновлені тролейбуси.

Відкриваючи нову дільницю на базі комунального підприємства, у владі орієнтувалися на те, що, коли навчання поєднується з роботою, спеціаліст формуватиметься набагато професійніше та якісніше.  На забезпечення навчально-виробничої дільниці необхідним сучасним устаткуванням «Електротранс» витратив близько 70 тисяч гривень.

У Хмельницькому ВПУ №11 професію рихтувальника та електрозварника опановують понад 120 учнів. Ідея створити навчально-виробничу дільницю виникла рік тому. Нині тут здобувають практичні навички 15 учнів під наглядом майстрів у дві зміни. Для студентів це гарна практика і можливість заробітку. А для бюджету громади – суттєва економія, адже в середньому ремонт тролейбуса коштує мільйон гривень.

У них будуть нові салони, рами, оновлені ходові частини, тому вони нічим не будуть поступатися новим тролейбусам. І навіть якщо відпаде потреба сьогодні на цій дільниці ремонтувати старі тролейбуси, все одно тут буде технічне обслуговування. Всі роботи, які будуть виконувати учні, будуть фінансуватися та оплачуватися, – каже директор Хмельницького ВПУ №11 Василь Селізар та додає: тільки в реальному виробництві можна якісно підготувати кадри.

З 2016 року за бюджетні кошти у Хмельницькому придбали 32 нові тролейбуси, а 6 капітально відремонтували.

Завдання стоїть оновити повністю існуючий тролейбусний парк і наростити кількість тролейбусів, щоб «Електротранс» домінував на ринку пасажирських перевезень і випускав не 55-60, як це було у 2015 році, не 75, як це є зараз, а 120 тролейбусів, – поділився планами міський голова Хмельницького.

Роботи у новій дільниці зможуть продовжити життя тролейбусів ще до 10 років, йдеться в сюжеті МТРК Місто.

Нагадаємо, у Хмельницькому скоротили термін навчання для водіїв тролейбусів. Тепер на освоєння нової професії потрібно 3 тижні 3 місяці.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook