Новини
Суспільство

Начальник Хмельницької ОВА прокоментував звуки вибухів, які було чутно на Кам’янеччині

На 109-му дні війни мешканці Хмельниччини все ще гостро реагують на будь-які відголоски збройної агресії, яку проявляє Росія проти України. Гучні звуки, що лунають на території області під час повітряних тривог, так само як і лише повідомлення про них, викликають жваву реакцію у соцмережах. Навіть якщо лише повідомленнями про звуки вибухів все й обмежується.

Вчорашня (11 червня) повітряна тривога багатьом мешканцям Хмельниччини, напевно, запам’яталася повідомленнями в одній зі спільнот Кам’янця-Подільського. З невідомих причин там вирішили попередити про нібито ракетну загрозу для громади, опублікувавши повідомлення з посиланням на голову Чернівецької ОВА.

Голова Чернівецької ОВА насправді попереджав про загрозу ракетного удару для своєї громади, проте дехто вирішив, що раз Чернівці не так вже й далеко від Кам’янця, то можна і своїх трохи налякати.

Дослівно в повідомленні попередньо було написано про те, що “голова Чернівецької ОВА Сергій Осачук повідомляє про суттєву небезпеку у нашому напрямку”. Тобто, розумілося так, що – у напрямку Кам’янця, оскільки група – кам’янецька. Щоправда, повідомлення швидко виправили на “небезпеку у напрямку Чернівеччини”.

Далі було повідомлення про “проліт ракети над Кам’янцем”, отож до кінця тривоги мешканцям області, які читають цей паблік, було над чим понервувати.

По факту дісталося вчора від обстрілів росіян Чортківській громаді, що на Тернопільщині. Як повідомив керівник Тернопільської ОВА Володимир Труш, було зафіксовано чотири прильоти, внаслідок яких постраждав військовий об’єкт та чотири житлові будинки. Понад два десятки мешканців Чорткова отримали травми.

Реакцію на обстріл міста виклав у соцмережах місцевий мешканець, якому вибуховою хвилею знесло частину балкона.

На Хмельниччині обстріл сусідньої області також не оминули увагою. Прокоментував його і начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій, заспокоївши попередньо подолян тим, що “ситуація в області контрольована, кордони нашої області не порушені”.

Вчора ворог завдав ударів по Чорткову Тернопільської області. Тому ті звуки вибухів, які чули в Кам’янець-Подільському районі, – саме звідти, написав у своєму телеграм-каналі Сергій Гамалій.

Також очільник області привітав громаду зі святом Трійці, а росіянам, які нині також святкували день своєї країни, побажав таке:

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook