Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому почали прибирати російськомовні вивіски

Рішення, прийняте виконавчою владою Хмельницького, підприємці вирішили самостійно втілювати в життя, не чекаючи, поки до них прийдуть комунальники. Відтак потроху з вулиць обласного центру зникають вивіски з назвами, що мають російське коріння, натомість на їхньому місці з’являються українські назви.

Нагадаємо, “очищувати” місто від написів мовою агресора у Хмельницькому взялися активно у квітні. Демонтувати те, що популяризує бізнеси через мову агресора, – не лише моральна, а й законна підстава”, – наголошували тоді у владі.

Більшість підприємців з розумінням поставили до озвучених вимог та погодилися самостійно замінити візуальне позначення своїх закладів, не чекаючи, поки їх прийдуть демонтувати.

Як повідомив заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук, таких підприємців у місті нарахували 95%.

Після того, як фахівці управління архітектури “пройшлися” з інспекцією центром та середмістям Хмельницького, вони, як і обіцяли, взялися за інші мікрорайони.

Хмельничан, які бачать вивіски, що на їхню думку, мають бути замінені, і які, можливо, пропустили спеціалісти управління, заступник міського голови попросив повідомляти про це його особисто.

Щоправда, не скрізь реалізація вимоги влади задовольнила заступника міського голови, який волів би бачити на закладах торгівлі, харчування тощо круті, гарні українські назви.

Є й не дуже позитивні приклади. Як Ви оцінюєте такий підхід до зміни назви “Таки ДА” стало “Та ти ШО”?поцікавився у хмельничан Микола Ваврищук.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook