Новини
Суспільство

Двох військових з Шепетівщини посмертно відзначили державними нагородами

Орден та медаль, якими посмертно нагородили військових, котрі загинули в боях за Україну, передали їх рідним. Вручали державні нагороди міський голова Шепетівки Віталій Бузиль та начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Солдат Володимир Гулькевич, стрілець-помічник гранатометника 2 механізованого відділення 1 механізованого взводу, механізованої роти загинув, обороняючи село Раденськ та місто Олешки на Херсонщині. За мужність та самовідданість Указом Президента України №105/2022 від 4 березня 2022 року загиблого військового нагороджено орденом “За мужність” III ступеня.

Державну відзнаку днями вручили матері загиблого начальник Хмельницької ОВА та міський голова Шепетівки.

Жодні слова співчуття не вгамують болю материнської втрати. Загиблого солдата поховали на Херсонщині, тож єдине, про що просили рідні захисника України, аби він повернувся на малу Батьківщину та знайшов останній спочинок у рідній землі.

Курсант Харківського національного університету повітряних сил Богдан Монах загинув у ніч на 2 березня 2022 року під час артилерійського обстрілу Харкова.

Указом Президента України № 190/2022 від 30 березня його посмертно нагороджено медаллю «Захиснику Вітчизни». Нагороду батькам загиблого військового вручили в присутності представників вишу, де навчався шепетівчанин.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook