Новини
Екологія

Біля штучної водойми хмельничани зібрали 100 мішків сміття

Вже кілька місяців мешканці мікрорайону Гречани та активісти прибирають територію навколо штучної водойми та саму водойму, яку встигли добряче забруднити хмельничани. Згодом тут планують облаштувати територію для відпочинку. Всього за час проведення екологічної акції активісти назбирали 100 чималих мішків сміття.

Ідею перетворити занедбаний ставок на території колишнього радгоспу ім. Щорса на зону відпочинку хмельничани втілюють у життя від березня. Виходять на прибирання у вихідні, і, як розповідають ініціатори акції, щоразу збирають на водоймі та навколо з десяток 120-літрових мішків сміття. Зокрема, з води прибрали під час кількох прибирань чималу кількість пластикових пляшок. Проте, на водному плесі їх все ще можна побачити.

Після перемоги тут мріють створити сквер Героїв війни, облаштувавши територію навколо ставка, а в саму водойму запустивши спеціальні рослини для очищення води.

Останню акцію з прибирання провели по-новому – у форматі плоггінгу.

Плоггінг – поєднання екологічного та фітнес рухів, що полягає в бігу в неквапливому темпі зі збиранням сміття вздовж свого маршруту.

Аби на вже прибраній території знову не накопичувався непотріб, біля ставка встановили урни для сміття, які виготовили з дерев’яних палет учні ВПУ №4.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook