Новини
Суспільство

Інтерактивну “карту потреб” громад планують розробити на Хмельниччині

Інтерактивний майданчик з переліком потреб громад Хмельниччини має зробити співпрацю з міжнародними організаціями, які надають допомогу Україні, більш ефективною та систематизованою. Потрібна така “карта потреб”, аби внутрішньо переміщені особи, які залишилися в області, були вчасно та в повному обсязі забезпечені усім необхідним.

На цьому наголосив начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій під час зустрічі з керівниками тергромад, присвяченої обговоренню питання співпраці з міжнародними організаціями в рамках функціонування партнерського майданчика міжнародної допомоги.

Наразі гуманітарний хаб при Хмельницькій ОВА вже отримав значну кількість допомоги від міжнародних організацій з Польщі, Британії, Словаччини, Італії, США та інших країн. Знадобиться така допомога і в майбутньому, тож співпраця з донорськими організаціями не зупиняється.

Аби ця співпраця була ще більш ефективною та систематизованою, ми плануємо розробити інтерактивну «карту потреб» області, у якій громади вноситимуть та оновлюватимуть актуальну інформацію про свої потреби, щоб ті організації, які хочуть допомагати, могли бачити, якої допомоги потребують у певній території, та долучатися до забезпечення їх усім необхідним, – зазначив Сергій Гамалій.

Завдяки партнерському майданчику міжнародної допомоги, який функціонує при Хмельницькій ОВА, вдалося об’єднати понад три десятки донорських організацій. Підсумки їх роботи під час зустрічі підбив заступник керівника ОВА Володимир Юр’єв:

  • У шести офісах з прийому документів для виплати грошової допомоги зареєстровано 20 057 домогосподарств (60 тисяч осіб) на отримання щомісячної допомоги у розмірі 2 220 гривень на особу.
  • 12 громад області отримали ліжка, ковдри, матраци, подушки, комплекти постільної білизни, рушники, посуд, побутову техніку для центрів ВПО.
  • Проведено 592 соціальні консультації, 1 311 особи отримали психологічну допомогу, 550 дітей та 66 багатодітних родин отримали “пакунки радості” та гуманітарну допомогу.
  • Створено шість міждисциплінарних мобільних команд, п’ять з яких вже надають соціальну та психологічну підтримку. Надано консультації 1 474 особам.
  • Внутрішньо переміщені особи та громади області отримали 3 260 ковдр, 187 матраців, 300 рушників, 25 постільних наборів.
  • Здійснюється технічна експертиза шести приміщень, запропонованих для постійного проживання внутрішньо переміщених осіб з метою проведення ремонтних робіт.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОВА

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook