Новини
Дозвілля

Під дощем та з жагою до перемоги у Хмельницькому відбулися бебі-перегони (ФОТО)

Традиційно у сквері ім. Т. Шевченка у недільний вечір на майданчику біля пам’ятника Кобзареві розгорнули локацію для дозвілля дітей. Напередодні одного з головних українських свят – Дня Конституції – малечі влаштували свято, яке, щоправда, трохи зіпсував дощ.

На території фестивального марафону FAMILYFEST & MAMAPARTY працювало близько десятка локацій, де діти могли знайти собі розваги до душі. Потанцювати, долучитися до спортивних активностей, помалювати, скуштувати солодощі та просто відпочити.

Долучилися до участі у фестивальному марафоні і волонтери Товариства Червоного Хреста України у Хмельницькій області, які займалися з дітьми вправами з психосоціальної підтримки.

Чи не найбільше чекали батьки, а разом з ними й малюки (хоч вони про це й не знали, напевно) дитячих перегонів. Зазвичай так змагання збирають чималий натовп глядачів та вболівальників. Проте цього недільного вечора свої корективи в програму вніс дощ. Мабуть, саме через несприятливу погоду чимало учасників, які зареєструвалися напередодні, не дійшли до місця змагань. Проте, їхню відсутність компенсували ті, хто прийшли та зареєструвалися до участі (попри хмари та грім) просто на місці.

Загалом з 15 заявлених, через негоду, участь у змаганнях взяли лише шестеро малюків. Проте вони подарували глядачам такий вир емоцій, що він практично дуже швидко розігнав хмари. Щоправда, до того часу вже було визначено переможців.

Дитячі перегони у Хмельницькому влаштовують вже вдванадцяте. Як розповіла одна з організаторок заходу Анна Левшун, одного року бебі-перегони довелося влаштовувати двічі – так багато було бажаючих. А загалом такі змагання влаштовують, аби змалечку виховувати у малих хмельничан стійкість та жагу до перемоги попри все.

Шестеро найсміливіших малюків-хмельничан долали дистанцію по-різному. Хтось зосереджено повз, намагаючись наздогнати мотиватор у вигляді упаковки серветок в маминій руці, – і переміг. Хтось, замість повзти, вперто спинався на ноги та долав дистанцію пішки (хоч це було й проти правил). Хтось уже під рясним дощем таки здолав з маминою допомогою важку дистанцію та отримав свою порцію овацій, хоч і не здобув переможного місця.

Попри те, що не всі учасники дійшли до місця змагань, серед найсміливіших та найстійкіших обрали переможця. Маленький чемпіон-2022 Дарій отримав від організаторів медаль та подарунки. А батьки малюка матимуть пам’ять про перемогу сина на все життя.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook