Новини
Події

У Хмельницькому провели патріотичний флешмоб (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 28 червня, у середмісті Хмельницького відбувся флешмоб, присвячений 26-й річниці з дня проголошення Конституції України. Діти та дорослі  у вишиванках на майданчику біля кінотеатру Шевченка вишикувались у формі тризуба та скандувати гасло “Слава Україні! Героям слава!”

Разом з місцевими мешканцями до акції приєднались тимчасово переміщені особи, які приїхали з різних куточків України та наразі перебувають у Хмельницькому. Кожен учасник тримав у руках табличку з назвою території, з якої був змушений приїхати: Київ, Харків, Херсон, Чернігів, Маріуполь, Лисичанськ, Сєверодонецьк, Бахмут, Донеччина та Луганщина.

Олексій Сапаров – переселенець з Маріуполя. Разом із сім’єю чоловік покинув рідний дім, бізнес та переїхав на Поділля. Тут приєднався до волонтерського руху і вже у перші тижні війни відкрив на вулиці Проскурівській соціально-адаптаційний центр для допомоги ВПО. Центр надає різні послуги для переселенців: від консультацій психолога, навчальних курсів, до допомоги у пошуку житла та роботи. Також при центрі діє міні-хостел. На акцію Олексій прийшов разом з друзями.

«Вражений щирістю хмельничан, без допомоги яких ми б не впорались. Ми всім показали, що об’єднані,  Україна – єдина. Наш вибір Україна! Багато людей виїхали, але ми залишаємось тут, щоб відбудовувати нашу державу, будемо допомагати таким людям як ми», – говорить  маріуполець.

До акції приєднались волонтери об’єднання «Захист». Саме це об’єднання з перших днів війни опікується проблемами переселенців, втілюючи в життя соціальні проєкти. Голова об’єднання Катерина Луцик привітала присутніх:

«Ніколи як зараз ми розуміємо, що таке боротьба за свободу, цілісність, за суверенітет. У Конституції України зазначено, що наша держава – неподільна та єдина. Частина українців втратила домівку, але не втратила любов до батьківщини, свою позицію. Я впевнена, що ми повернемо всі території і відновимо свою незалежність».

Після патріотичного флешмобу учасники заспівали гімн України.

Як готувалися до флешмобу – дивіться у відео.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook