Новини
Суспільство

42 повістки військовозобов’язаним вручили у Хмельницькому

За результатами рейдів, проведених у Хмельницькому, лише за добу чотири десятки чоловіків, частина з яких – мешканці інших областей, отримали повістки до військоматів. Як розповів начальник Хмельницької ОВА, частина з них вже дісталася туди, решту ж, за потреби, приведуть правоохоронці.

Про результати спільної роботи співробітників Нацполіції, військкомату та добровольчого формування “Авангард” Сергій Гамалій розповів у своєму відеозверненні до громади.

Бійці добровольчого формування Хмельницької тергромади №1 “Авангард” днями поповнили лави охоронців правопорядку на вулицях обласного центру, разом з поліцейськими та представниками військової комендатури спостерігаючи за виконанням вимог воєнного стану. На своїй сторінці у соцмережах вони, зокрема, нагадали про правила роботи закладів громадського харчування та вимоги комендантської години.

Разом з тим, начальник Хмельницької обласної військової адміністрації жорстко прокоментував появу в умовах війни на вулицях міста нетверезих чоловіків. За словами Сергія Гамалія, це є “проявом неповаги до військових, які ціною власного життя боронять наш спокій”.

Ймовірно, саме таким особам (або частині з них) було вручено 42 повістки охоронцями правопорядку на вулицях міста за результатами проведеного рейду.

На думку Сергія Гамалія, люди, здатні вживати алкоголь, так само здатні рити окопи та в інші способи допомагати військовим боронити Україну.

Також очільник області додав, що третина із тих, кому було вручено повістки, приїхали на Хмельниччину з інших областей та досі не стали на військовий облік.

Частина з них сьогодні з’явилася до військкомату, решту, за необхідності, туди доправлять поліцейські,нагадав начальник Хмельницької військової адміністрації.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook