Новини
Кримінал

Трьом військовим-зрадникам з Хмельниччини СБУ повідомила про підозру

Слідчі Служби безпеки України зібрали достатньо доказів, аби повідомити про підозру у державній зраді трьом уродженцям Хмельниччини. Вісім років тому, всупереч наказу українського командування, військовослужбовці з Кам’янеччини та Славутчини перейшли на бік ворога та залишилися в окупованому Криму. Всі троє служили у ВМС ЗСУ.

Як повідомили в управлінні Служби безпеки України у Хмельницькій області, йдеться про уродженця Кам’янця-Подільського, інженера відділення випробовування корабельних аерофінішерів, який наразі служить у Чорноморському флоті РФ та тренує російських льотчиків.

Ще один зрадник-кам’янчанин, начштабу морського інженерного батальйону Чорноморського ВМФ РФ, проходить службу у 68 окремому морському інженерному полку, навчає підривної справи російських військових. Військове з’єднання, в якому служить зрадник, також брало участь у сирійських подіях, повідомили в УСБУ Хмельниччини.

Третій зрадник – родом зі Славутського району. Командир відділення мінометного взводу морської піхоти ВМС України родом, під час окупації Криму вступив на службу до берегових військ ВМФ РФ, отримав російський паспорт, нову посаду та присягнув на вірність Росії.

Заходи з викриття здійснювали співробітники СБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook