Новини
Кримінал

На Кам’янеччині охоронець викрав на підприємстві 42 двигуни

Аби приховати запланований злочин, охоронець підприємства змінив кут огляду камери спостереження. Проте недостатньо – саме за записом з неї правоохоронцям вдалося встановити особу крадія. Відповідно до частини 4 статті 185 Кримінального кодексу України, за крадіжку, вчинену у великих розмірах або в умовах воєнного або надзвичайного стану, крадію загрожує до 8 років ув’язнення.

Факт крадіжки виявили днями на підприємстві, що розташовується у Кам’янець-Подільському районі. У заяві до поліції йшлося про викрадення 42 електродвигунів.

Як встановили правоохоронці, до крадіжки був причетний 57-річний працівник охоронної структури, що обслуговувала підприємство. Перш ніж викрасти майно, він відвернув об’єктив камери спостереження в інший бік, аби не потрапили в поле її зору. Після цього зірвав замок та пломбу і проник у приміщення. Згодом намагався приховати свою причетність до злочину, навісивши схожий замок та опечатавши його схожою пломбою.

Однак, саме завдяки записам камери відеоспостереження особу крадія вдалося встановити, повідомили у поліції.

Викрадене майно знайшли в охоронця вдома та вилучили. За фактом крадіжки відкрите кримінальне провадження.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook