Новини
Суспільство

Підприємця з Нетішина судили за підтримку Путіна

“Необережні” фрази на підтримку російської агресії, висловлені при значному скупченні людей, нетішинський підприємець пояснив тим, що помилково вважав, нібито в Росії люди живуть краще, а “спецоперація”, під час якої росіяни вбивають українців та нищать майно та інфраструктуру в країні, потрібна, аби й українці жили так само “добре”. Попри розкаяння підсудного, суд визначив міру покарання за колабораціонізм, врахувавши пом’якшуючі обставини.

Нагадаємо, наприкінці березня у Нетішині на ринку місцевий підприємець публічно гучно висловлювався на підтримку рішень російського президента та дій його військ в Україні. Повторював кремлівські гасла про денацифікацію України, а бомбардування українських міст та вбивства цивільних називав необхідними діями для “демілітаризації” нашої держави.

У суді, щоправда, від своїх слів відмовився та пояснив це тим, що в той момент вірив в оприлюднену у деяких ЗМІ інформацію та просто повторював її. А опинившись на лаві підсудних, свою думку змінив та вже не вважає збройну агресію росіян спецоперацією, а впевнений у тому, що в Україні триває війна.

Оскільки чоловік раніше не мав проблем із законом, одружений, має постійне місце роботи та враховуючи інші пом’якшуючі обставини, суд визначив йому мінімальну міру покарання, яка має бути достатньою “для виправлення та запобігання вчинення нових кримінальних правопорушень”, йдеться в ухвалі суду.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook