Новини
Офіційно

Начальник Хмельницької ОВА попередив про штрафи за куріння IQOS і glo

Від сьогодні, 11 липня, в Україні набирають чинності норми антитютюнового закону, які передбачають заборону куріння тютюнових виробів для нагріву (ТВЕНів, відомих як IQOS і glo) у визначених законом місцях нарівні з цигарками, кальянами та е-сигаретами (куріння яких заборонено з 2012 року). Мешканців Хмельниччини, а також власників ресторанного бізнесу начальник обласної військової адміністрації попередив про штрафи за порушення закону.

Для любителів подиміти – пересічних громадян – штрафи великі, а для рестораторів – досить суттєві.

Куріння в заборонених місцях передбачає штраф у розмірі 51–170 грн. За повторне порушення упродовж року – 170–340 грн, – написав Сергій Гамалій на своїй сторінці у Фейсбук.

Також він звернув увагу власників ресторанного бізнесу, які надаватимуть відвідувачам попільнички або встановлюватимуть кальяни на штрафи, які загрожують їм за таке порушення.

Ресторанному бізнесу, який розмістить у себе попільнички чи кальяни і там куритимуть відвідувачі, теж загрожує штраф – 3000 грн за перше порушення, 15 000 грн – за друге порушення упродовж року. Всім іншим – 1000 грн за перше, 10 000 грн – за друге порушення впродовж року, – написав начальник Хмельницької ОВА.

Штрафуватимуть також продавців електронних сигарет, які продаватимуть їх неповнолітнім. тут теж штрафи чималі: від 1020 до 10200 грн.

Ухвалений закон наближає Україну до європейського законодавства, це ще один крок на шляху до євроінтеграції. Нові норми відповідають вимогам Директиви ЄС, яка є частиною Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС і передбачає комплекс ефективних інструментів для захисту людей від тютюну,наголосив Сергій Гамалій.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook