Новини
Кримінал

Молодика, який пропонував ставити мітки на спорудах за гроші, викрили правоохоронці Хмельниччини

Як встановили правоохоронці, підготовкою до диверсійної діяльності на території області займався мешканець Харкова, який ще на початку повномасштабного вторгнення переїхав до Хмельницького. У соцмережах молодик пропонував хмельничанам ставити мітки на спорудах, обіцяючи за це винагороду у доларах. За скоєний злочин йому загрожує від 15 років ув’язнення до довічного.

Інформацію про невідому особу, яка у соцмережах пропонує “роботу” хмельничанам, поширили днями в одній з місцевих спільнот.

Хмельничанам пропонують за гроші малювати мітки на будівлях. Відповідне повідомлення прийшло на інстаграм-аккаунт Хмельницький LIVE,написали у спільноті та додали скрін переписки.

У коментарях учасники спільноти зокрема цікавилися тим, чи передана інформація про “роботодавця” до відповідних служб.

Як з’ясувалося, правоохоронці відреагували оперативно та вирахували, диверсанта досить швидко. За інформацією правоохоронців, 20-річний молодик, який готувався до диверсійних дій, родом з Харкова. Від початку війни мешкає у Хмельницькому. У квітні створив сторінку у соцмережах, з якої пропонував “допомагати” державі-агресору провадити підривну діяльність проти України. За це обіцяв, як і зазначено на скріні, по 30 доларів винагороди – за кожну поставлену мітку на заздалегідь визначених будівлях.

Така протиправна діяльність вказувала на можливе вчинення й ряду інших антиукраїнських провокацій та диверсій в регіоні,повідомили у поліції Хмельницької області.

Під час обшуку в помешканні фігуранта вилучено техніку, мобільний, травматичну та холодну зброю.

Викриттям прихильника “русского міра” займалися співробітники УСБУ, працівники кіберполіції Хмельниччини та Київщини та оперативники ОКПП «Київ» Державної прикордонної служби.

Відкрите кримінальне провадження. Досудове розслідування триває

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook