Новини
Суспільство

У центрі Хмельницького продавали лілії, щоб зібрати кошти на біноклі для ЗСУ (ФОТО)

Учора, 14 липня, волонтери напрямку «Захист ДІТИ» організували акцію «Букет на благодійність». У центрі міста біля пам’ятника Тарасу Шевченку розгорнулась чарівна локація з лілій. Кожен бажаючий мав можливість сфотографуватись у квітах та придбати їх за ексклюзивною ціною – за благодійний внесок. На продажу квітів вдалося зібрати понад чотири тисячі гривень.

Квіти надав фермер з Теофіпольщини Сергій Рудківський. Саме тут, у селі Гальчинці, на полі зростала ця краса. Волонтер зрізав квіти ще у бутонах та передав у Хмельницький, аби реалізувати їх якомога ефективніше.

Наші лілії радували око місцевих мешканців. Але зараз такий час, що кожен українець має робити все можливе, щоб допомогти українській армії. Тому, не вагаючись, наш колектив прийняв рішення передати квіти на благодійність, – розповів Сергій Рудківський.

На власний розсуд хмельничани кидали у скриньку різні суми – від 10 гривень до 300. Також поряд на міні-виставці волонтери продавали патріотичні дитячі поробки, браслети, екоторби, handmade-мило та печиво, магніти, прапорці та шкарпетки. Так назбирали чимало – 4220 гривень.

Також на пам’ять про участь в акції у хмельничан та гостей міста залишилися фото з квітами.

За день ми віддали більше 150 букетів. Хтось брав гілочку, хтось вибирав найкрасивіший букет для коханої людини. Важливо, що ми не лише зібрали кошти, за які придбаємо корисні речі для Збройних Сил України. Ми подарували трішки краси та позитивних емоцій хмельничанам, – розповіла волонтерка, переселенка з Сум Олена.

За словами волонтерки, всі кошти передали на ГО «Захист – об’єднання волонтерів». Їх витратять на закупівлю біноклів для підрозділів, які виконують бойові завдання на Київщині, Сумщині та Харківщині.

Волонтери закликають хмельничан долучатись до благодійних акцій, поширювати про них інформацію на власних сторінках у соціальних мережах, адже саме завдяки силі комунікації вдалось за декілька годин продати всі квіти.

Нагадуємо, громадська організація «Захист – об’єднання волонтерів» знаходиться у Хмельницькому за адресою вулиця Кам’янецька, 76. Наразі, волонтерам необхідні «вільні руки» для плетіння маскувальних сіток та костюмів для спецпризначенців. Долучитись може кожен.

Раніше лілії, вирощені на власних обійстях, продавали у Нетішині мешканці села Старий Кривин.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook