Новини
Екологія

Мертвою рибою у Південному Бузі в Хмельницькому харчуються черепахи (ВІДЕО)

Поки люди намагаються вкотре зрозуміти, чому гине риба в Південному Бузі у центрі Хмельницького, тварини (ті, що вижили) у водоймі живуть звичним хижацьким життям. Зокрема, під’їдають те, що погано плаває. Як і чим харчується одна з черепах, що невідомо як потрапила у притоку великої річки, зафільмували хмельничани.

Загалом, стежити за станом Південного Бугу для хмельничан – звичне заняття. Там можна побачити багато цікавого, адже надто багато нарікань у мешканців міста як на стан водойми, так і на загибель риби у ній, що відбувається мало не щороку.

Нещодавно питанням загибелі риби у Південному Бузі вкотре перейнялися ветеринари, екологи та представники Держпродспоживслужби. А поки тривають різноманітні експертизи та дослідження, хмельничани спостерігають за тим, як мертва риба продовжує плавати у річці та стає здобиччю для чималої черепахи.

Відео: Новини Хмельниччини

Скільки таких представників виду завропсиди (до завропсидів належать усі представники колишнього класу плазунів, або рептилій, а також птахи) у Південному Бузі – важко сказати. Інформацію про черепах-втікачок час від часу можна побачити у хмельницьких соцмережах. Та скільки б їх там не було, риби наразі має вистачити усім. Головне, аби черепахи після такої підгодівлі залишилися живими.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook