Новини
Екологія

Південний Буг в Хмельницькому забруднюють стічні води

На звернення хмельничанина, який систематично звертає увагу мешканців та влади міста на стан головної водойми Хмельницького, дали відповідь екологи. За їх висновком Південний Буг забруднюють стічні води, які потрапляють у водойму з водовідвідного каналу у мікрорайоні Гречани. Владі міста екологи вкотре порекомендували виконувати свої повноваження у сфері регулювання водних ресурсів.

Мертва риба, що плаває річкою, вода, що цвіте і пахне, точніше смердить – таку картину хмельничани спостерігають з року в рік. Пишуть про це в соцмережах, скаржаться, сподіваються, що влада врешті ї почує та зробить хоч щось, аби очистити річку, крім як запускати в неї рибу, яка згодом дохне, та хлорелу, яка має річку очистити, але все ніяк. Попри те, що вода у Південному Бузі неприємно пахне, хмельничани влітку не лише відпочивають на міському пляжі, а й купаються у річці. Адже не кожен захоче їхати кудись на околиці міста, де вода чистіша, хоч водойми і не облаштована для купання.

Те, що Південний Буг у Хмельницькому забруднюють стічні води, підтвердили екологи, до яких звернувся хмельничанин Віктор Карван з проханням перевірити “факт забруднення річки внаслідок скидання неочищених стічних вод в межах міста Хмельницького по вул. Північна, вул. Шухевича, вул. Локомотивна”.

В ході обстеження встановлено, що у водовідвідний канал збираються стічні води зі специфічним запахом господарсько-побутових стоків з подальшим потраплянням у річку Південний Буг, – йдеться у відповіді екологів.

Також вони додали, що голові Хмельницької міської ради надіслано лист щодо реалізації компетенцій міської ради у галузі регулювання водних ресурсів.

Хмельничани, реагуючи на поширений у соцмережах лист-відповідь, пишуть: нічого нового з нього не дізналися, адже те, що Південний Буг брудний та смердить, і самі бачать щодня. Лише потішилися з того, що “нарешті почали писати правду, брехня вже поперек горла стоїть”.

Головне фото – ілюстративне. Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook