Новини
Інфраструктура

Безбілетники у Хмельницькому сплатили понад 5 тисяч гривень штрафів

За перші п’ять днів роботи контролерів у громадському транспорті Хмельницького двадцять пасажирів сплатили штрафи за проїзд без квитків. Загалом казну комунального підприємства “Електротранс” поповнено більше, ніж на 5 тисяч гривень.

Нагадаємо, контролери у своїй звичній якості – перевіряючих – повернулися у хмельницькі тролейбуси з 15 липня. З цього ж дня у транспорті почали штрафувати тих, хто забув або не захотів заплатити за проїзд. Такий крок у комунальному підприємстві називають вимушеним, але необхідним. Економіка повертається до звичного ритму, відтак давати послаблення та дозволяти користуватися транспортом без оплати більше немає можливості. Особливо, якщо зважити на те, що після суттєвого підняття тарифів на проїзд у приватному транспорті хмельничани більше стали користуватися саме тролейбусами, в яких їздити не так дорого, як в маршрутках.

За словами контролерів, під час перевірок лише один пасажир, який їхав без квитка, заплатив штраф без суперечок та обурень. Проте, додають, пасажири-безбілетники трапляють різні: бувають буйні, бувають такі, які обурюються тим, що у тролейбусах знову штрафують. Досить часто не оплачують проїзд пасажири, як користуються тролейбусами у вечірній час.

Нагадаємо, після підняття тарифів проїзд у хмельницьких тролейбусах коштує 6 (за е-квитком) та 7 (інші види оплати) гривень. Штраф за неоплачений проїзд у тролейбусів становить 280 гривень. Всього за перші дні роботи контролерів безбілетники сплатили штрафів на суму 5 600 гривень, повідомляє Суспільне Поділля.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook