Новини
Суспільство

Благодійники показали хмельничанам автомобілі, придбані для фронту

На майданчику перед кінотеатром ім. Т. Шевченка виставили автомобілі, придбані для фронту, аби хмельничани побачили, на що витрачають їхні кошти. Загалом від початку повномасштабного вторгнення росіян Благодійний фонд «Волонтери Поділля» близько сотні автівок.

Від ранку сьогодні, 21 липня, на майданчику біля кінотеатру ім. Т. Шевченка стояли припарковані 15 автівок, які за лічені дні вирушать у гарячі точки. Пригнали їх з-за кордону «Волонтери Поділля». Представники благодійного фонду придбали 10 авто марки Volkswagen T5. На них витратили близько 40 тисяч євро. Все це – донати українців.

Автомобілі, які придбали для фронту, відбирали з розрахунком, аби вкласти в їх підготовку до відправки на фронт мінімальні кошти: на заміну фільтрів, фарбування, доукомплектування сидіннями тощо.

Волонтери кажуть: саме військові радили купувати такі авто. Про них у бійців – найкращі відгуки. Придбані автівки – універсальні: ними зручно перевозити поранених, особовий склад між позиціями, боєприпаси та зброю.

Ще 5 автомобілів благодійному фонду передали волонтери-іноземці. До прикладу, «швидку» придбали представники української діаспори у Лондоні. Автомобіль приїхав з-за кордону не порожній, а частково укомплектований.

У гарячі точки автомобілі доставлять водії благодійного фонду. На те, аби автівка доїхала до місця призначення, потрібно, в середньому, 300-400 літрів пального. Цим також опікуються волонтери благодійного фонду.

Автівки на фронті – розхідний матеріал. Вони потрібні постійно, тож кожна пожертва українців на рахунки благодійних фондів – вкрай важливі.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook