Новини
Інфраструктура

“Битва за парковку” у Хмельницькому завершилася пошкодженням авто (ФОТО)

Проблема із паркуванням характерна, мабуть, для більшості мікрорайонів міста. Але особливо гостра вона в районах новобудов: висотки народжуються з-під землі немов гриби після дощу, а місць для автівок – очевидно замало.

Два дні тому у дворі між будинками 5-Б і 5-В на Старокостянтинівському шосе виникла перешкода з жовтих бетонних півкуль. Може, вирішили зробити загорожку від автомобільних зайд, які прагнуть припаркуватися у чужому дворі, а можливо, хтось захтів погратися у старовинну китайську гру ґо.

Друге припущення більш ймовірне, бо незабаром інший гравець «здвоїв» камінці. А й справді, початкова «лінійна» комбінація була занадто слабкою для ведення серйозної гри.

Й «здвоєння» спрацювало: у розставлену пастку вчора потрапило авто, наїхавши черевом на гральні камінці. Лише буксирний трос і чоловіча сила виправили ситуацію – з пастки вдалося виборсатися, виколупавши шашки ґо з-під машини.

Другий день ситуація на «гральній дошці» поки незмінна: плитка пошкрябана, а шашки вибудувалися дугою в очікуванні наступного ходу гравців. Подейкують, що гра може закінчитися в стилі Остапа Бендера – несподівано перерватися в зв’язку зі зникненням фігур.

Повертаючись від гри до життя, нагадаємо, що із паркуванням поблизу цих будинків – лише суцільне лихо. Машини стоять у дворах; уздовж усієї вулиці Мельникова; під знаком заборони теж стоять; з недобудованої велодоріжки теж зробили паркомісце; і недобудований хвіст вулиці заповнили; й далі за ним на ґрунтовці ночують.

А поряд будують нові висотки. Виникає думка, що в них мають заселятися велосипедисти. В протилежному випадку, подоляни, які так фанатично стають автовласниками, паркуватимуться хіба що вертикально до стін будинків.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook