Новини
Події

Команда Червоного Хреста України відкрила у Хмельницькому локацію для занять з дітьми з психосоціальної підтримки

На Хмельниччині відкрилася локація з психосоціальної підтримки “Простір, дружній для дітей”. В одній з аудиторій Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії волонтери Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) провели перший захід з елементами творчості для дітей, чиї родини вимушено залишили власні домівки.

Під час заняття учасники змогли відволіктися від важких думок, поспілкуватися з однолітками, що допомагає адаптуватися до життя в новому місці. Наразі команда Хмельницької обласної організації ТЧХУ має необхідні знання та навички для роботи з дітьми віком до 16 років, адже саме діти потребують особливої уваги та турботи. До того ж, серед волонтерів є чимало майбутніх педагогів, що допомагає їм в роботі з хлопчиками та дівчатами різного віку.

«Найбільше питання – взаємодія з дітьми, бо до них має бути певний підхід. Добре, що більшість з них – досить контактні та готові до спілкування. Ми намагаємося не торкатися тем, які можуть викликати стрес у дитини. Проте якщо хтось сам розповідає про свої переживання, ми намагаємося підтримати та зробити все, щоб дитина почувала себе краще», – розповіла лідер локації Світлана Вільчинська. – «Щодо формату, проводиться п’ять занять з кожною дитиною. За бажанням батьків час та формат можна змінити. Багато з існуючих вправ подобається учасникам заходів, вони їх пам’ятають і просять повторити знову».

Проєкт із психосоціальної підтримки на Хмельниччині реалізовує Хмельницька обласна організація ТЧХУ за підтримки Датського Червоного Хреста. Він триватиме до грудня цього року. Також на базі освітнього хабу Хмельниччини буде створено ще один центр для роботи з дітьми та їх родинами.

Прокоментувала відкриття простору для дітей також директорка гуманітарно-педагогічної академії Інна Шоробура:

«Для нашого закладу відкриття цієї кімнати дуже важливе, адже волонтерами Червоного Хреста України стали студенти, які можуть на практиці застосувати навички роботи з дітьми різного віку. На заняттях з психосоціальної підтримки вони також можуть навчити дітей правильно знизити рівень стресу та знайти способи, як впоратися з переживаннями».

Загалом на Хмельниччині наразі працює десять локацій з психосоціальної підтримки, три з яких – “Простір, дружній для дітей”, а згодом планується відкриття четвертої. Також проводяться заняття для дорослих, де учасники можуть дізнатися, як допомогти своїй дитині подолати стрес і потурбуватися про власне психічне здоров’я.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook