Новини
Події

Очільник Хмельниччини обговорив з представниками ООН підготовку області до зими

Опалювальний сезон 2022-2023 буде складним за будь-яких обставин – такої думки дотримуються чимало експертів та аналітиків. Розвитки сценарію пропонують різні, проте вже зараз українці діляться у соцмережах рецептами, як пережити зиму. Працюють над цим і у владі Хмельниччини, залучаючи до співпраці та допомоги міжнародні організації.

Вчора у Хмельницькому відбулася робоча зустріч начальника обласної військової адміністрації та його заступників з представниками ключових кластерів та агенцій ООН, які представлені у Хмельницькій та Житомирській областях.

Про одну з головних тем, які обговорювали під час зустрічі, розповів у своєму телеграм-каналі начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій. Крім поточної потреби у гуманітарній допомозі, обговорили також питання підготовки до опалювального сезону, зокрема встановлення твердопаливних котлів.

Такі котли цієї зими будуть вкрай необхідні для забезпечення наших мешканців теплом. Це також дозволить знизити залежність від природного газу, адже ми розуміємо, що в умовах війни це питання може бути дуже критичним,наголосив Сергій Гамалій.

Нагадаємо, завдяки співпраці з ООН, Хмельниччина отримає для переселенців понад тисячу тонн продовольства. Сприятимуть розв’язанню озвучених під час вчорашньої зустрічі проблемних питань, що стосуються переселенців, представники ООН і надалі. В цьому запевнила начальника Хмельницької ОВА представниця Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Мілена Понсоні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook