Новини
Події

Хмельничани приєдналися до спортивного флешмобу на підтримку захисників “Азовсталі” (ФОТО)

Асоціація родин захисників «Азовсталі» провела у Хмельницькому благодійну акцію на підтримку бійців полку «Азов», які все ще у полоні.

Акція була спрямована на те, щоб ще раз нагадати про захисників «Азовсталі», їхній героїзм та беззаперечну відданість своїй державі.  Кожен з них викладався на повну, захищаючи місто Маріуполь і нашу країну.

Місцеві спортсмени та всі охочі, яким не байдужа доля захисників «Азовсталі», долучились до групової пробіжки, яка пройшла у парку імені Михайла Чекмана. Розпочався спортивний захід із вшанування хвилиною мовчання полеглих захисників України та всіх громадян, у кого забрала життя війна.

До учасників благодійного забігу звернулася мама захисника Азовсталі, який наразі перебуває у полоні, Світлана Свідерська-Лоб:

«Без чотирьох днів три місяці наші воїни тримали оборону Маріуполя, тримали оборону всієї України. Вони без жодної допомоги, підтримки, належного медичного забезпечення, їжі та зброї в повному оточенні змогли вистояти перед спецвійськами росії», – розповіла жінка, – «Під час евакуації з Азовсталі наші воїни були взяті в полон».

Як зазначає мати військовослужбовця, за два місяці відбувся лише один обмін полоненими.

Наразі там знаходиться близько трьох тисяч наших військових. Ми повинні пам’ятати кожного героя, кожного захисника, який захищав нас, – говорить пані Світлана та додає, що кожен має підтримати воїнів і в інформаційному середовищі.

До акції долучилось понад дві сотні бажаючих. На місці старту забігу учасники отримали роздруківку з хештегом #runforAzovstal, за яким викладатимуть свої фото у соцмережі аби якомога більше людей звернули увагу на питання звільнення захисників Азовсталі.

Після пробіжки усі охочі змогли відвідати фотовиставку, присвячену Героям зі Сталі. На ній представили фото нескорених хлопців та дівчат, які боронили Україну і нас.

Масові старти, окрім Хмельницького, одночасно пройшли в 15 містах України: у Кам’янці-Подільському, Полтаві, Луцьку, Рівному, Дніпрі, Черкасах, Тернополі, Львові, Івано-Франківську, Умані та інших.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook