Новини
Дозвілля

Хмельничанам пропонують долучитися до “партизанської” екологічної акції

Висадити водозахисну лінію з дерев на одній з водойм у Хмельницькому пропонують тим, кому не байдуже до природи. Поєднати “партизанську” екоакцію обіцяють з корисною для здоров’я велоекскурсією.

Із пропозицією влаштувати “еко-партизанську” акцію звернувся до мешканців обласного центру активіст Павло Везденецький:

В парку Чекмана є дуже красиві пірамідальні тополі, поруч із якими ростуть їх відростки. Давайте викопаємо ці відростки (їх усе одно скошують!) та посадимо у вигляді водозахисної лінії на підніжжі пагорба за залізничним мостом (за містом, вверх по течії). Таким чином ми сформуємо водозахисну перехоплюючу лінію із дерев. Така смуга з дерев затримуватиме змив грунтів з полів, не даватиме добривам потрапляти в річку і спричиняти цвітіння води.

Провести акцію хмельничанин запропонував в форматі велоекскурсії. Та зазначив, що 10 людей легко зможуть посадити 50 дерев за один раз.

Тополя живуча, і влітку приживається. Пірамідальна тополя незаслужено забута! Її нищать скрізь… Збережімо деревця! – закликав активіст у спільноті Година Чистоти. ЕкоХмельницький..

Дата проведення екологічної партизанської акції, напевно, буде відома тоді, коли збереться достатньо однодумців. Якщо вам цікаво та хочеться зробити щось корисне, долучайтеся до спільноти, пишіть коментарі до допису та дізнавайтеся подробиці.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook