Новини
Суспільство

Колоті дрова пропонують населенню лісівники Хмельниччини

Не лише у вигляді колод (для любителів попрацювати з пилкою і сокирою та розім’ятися), а й готові до використання – колоті – дрова пропонують придбати мешканцям області лісівники Летичівщини. Паливо на зиму можна замовити через інтернет або відвідавши лісництво. Там, до речі, можна переконатися в якості товару, який пропонують на продаж.

Лісівники Хмельниччини продовжують дбати про те, аби зиму мешканці області пережили в теплі. Звісно, ті з них, які мають можливість опалювати свої будинки за допомогою дров.

Раніше у лісництвах області на продаж пропонували дрова у вигляді колод, які потребували ще додаткової “обробки”. Тепер же можна придбати дрова колоті. Зокрема, такі реалізують лісівники Летичівщини.

Ще у 2013 році в Летичівському лісгоспі купили дровокольний вестат RCA – 400 Joy виробництва Словенії. Завдяки цьому агрегату на підприємстві широко розгорнули заготівлю дров колотих для населення. Такий вид палива стає все більш популярним, адже має низку переваг, передусім – екологічність,повідомляють у Хмельницькому обласному Управлінні лісового та мисливського господарства.

У середньому за день у лісництві виробляють 10 кубометрів дров. Вартість для населення одного кубометра природного енергоносія на підприємстві становить 1 512 грн. Проте ціни можуть змінюватися – в залежності від економічних реалій.

Дрова для продажу складені в ящики об’ємом 1,48 кубометра. Це така своєрідна тара, щоб покупець міг на власні очі побачити, якої якості дрова. Якщо ж бажаєте придбати дрова одразу в ящику, то він коштує 500 грн, – додають в управлінні лісового господарства.

Щодо деревини, з якої заготовляють дрова, то вона є твердих порід – дуб, граб, клен, ясен. У лісівників кажуть, такі дрова довше тримають жар, а отже, їх знадобиться менше.

Придбати дрова можна як у лісництві, пересвідчившись на власні очі в якості товару, так і онлайн – в лісовому інтернет-магазині.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook