Новини
Суспільство

У Хмельницькому слідчі поліції вдосконалювали навички фіксації ДТП (ФОТО)

Масштабні практичні навчання для слідчих, які спеціалізуються на розслідуванні дорожньо-транспортних пригод, відбулися на базі Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.

Влаштовують такі навчання, аби підвищити якість оформлення місць дорожньо-транспортних пригод та досудового розслідування у цьому напрямку загалом.

Слідчих навчали тактики проведення огляду місця скоєння ДТП, допиту свідків та учасників ДТП, проведення слідчих експериментів за їхньою участю тощо.

Участь у навчанні взяли слідчі слідчого управління ГУНП та усіх територіальних підрозділів поліції області, які спеціалізуються саме на розслідуванні ДТП, а також криміналісти, прокурори та інспектори патрульної поліції.

Самі навчання складалися з двох етапів — теоретичної сесії та практичних вправ.

Такі навчання вкрай важливі, адже фіксація слідової інформації на місці події – це визначальний фактор в процесі подальшого досудового розслідування та призначення експертиз, – наголосив головний судовий експерт сектору автотехнічних досліджень Хмельницького НДЕКЦ МВС України в Хмельницькій області Андрій Янковський.

Подібні навчання проводяться в поліції області регулярно і мають велику практичну цінність, особливо для молодих слідчих, які тільки починають працювати після закінчення навчальних закладів, – повідомили у поліції Хмельницької області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook