Новини
Дозвілля

Хмельничани показали новий сквер біля майбутнього музею (ФОТО)

Рік тому біля нового музею історії міста Хмельницького облаштували сквер. У перші дні його існування не обійшлося без пригод – мешканка будинку, розташованого поруч, сприйняла висаджені рослини за бур’яни і ретельно прополола ділянку, вирвавши їх з коренем. Попри це, рослини у новому сквері за рік обжилися та зміцніли, а територію біля майбутнього музею активно використовують для відпочинку хмельничани.

Як виглядає нині сквер, показали у соцмережах архітектори, які долучилися свого часу до його створення. Вони ж назвали його сквером-музеєм. Та пояснили, чому.

2020 робили невеличкий проєкт скверика разом з УЖКГ і називали його між собою “сквер-музей”, тому що він розташований біля нового музею історії міста Хмельницького. Цього року рослинки почувають себе значно краще і вже є що показати.

У новому сквері є кілька лавочок, на яких у спеку можуть відпочити хмельничани.

На майданчику діти можуть покататися на малих велосипедах.

Лавочок, згодом, очевидно побільшає.

Рослини після людського втручання також поповнили свої ряди.

Та чільне місце у сквері-музеї займають металеві фігури хмельницького скульптора Миколи Мазура.

Конкретно ці розташовувалися біля готелю “Поділля” (трохи далі по вул. Шевченка), але в останні роки рішенням керівництва готелю їх демонтували і викинули в парку. В рамках програми реставрації фігур пана Миколи їх відновили і вирішили встановити в центр цього скверу. Таким чином вони отримали нове життя біля музею історії міста, невід’ємною частиною якої є пан Мазур і його творчість, – написали у спільноті rd architectural group.

Там же можна переглянути відео зі скверу за посиланням.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook