Новини
Суспільство

У Хмельницькому відбулися змагання бійців добровольчих формувань

Тактика ведення бою, облаштування оборонних споруд, вогнева підготовка – ці та не лише навички відпрацьовували бійці добровольчих формувань Хмельницької тергромади. Тренування відбувалися у два етапи. Заразом військові змагалися за кращий результат.

Фактично це були дводенні навчання для одного підрозділу. Суть першого етапу була така, що за один день один підрозділ проходив змагання. Фактично ми тиждень працювали: 5 днів працювали по інженерії і тактиці, два дні працювали по військовій стрільбі, – розповів Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Такі змагання добровольців у Хмельницькому відбулися вперше. 125 учасників впродовж тижня тренувалися в польових умовах, наближених до бойових.

Люди з перших днів війни прийшли, кожен у своє ДФТГ. Вони займалися, тренувалися для того, щоб захищати нашу громаду, – розповідає Олександр Сціборовський, директор КР «Навчально-тренувальний центр Хмельницької міської тергромади».

Процес навчання стандартний – від простого до складного. І його в Хмельницькій громаді планують продовжити. Якому добровольчому формуванню на які питання більше уваги звернути у навчанні зможуть сказати після того, як проведуть детальний аналіз.

За результатами змагань грошовими нагородами відзначили краще добровольче формування та окремих бійців. Кращий підрозділ отримав 20 тисяч гривень винагороди, двоє кращих бійців – по 5 тисяч. Також кожен учасник змагань отримав у подарунок тактичні сорочки.

Також за результатами змагань буде створена удосконалена програма підготовки особового складу та командирів добровольчих формувань.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook