Новини
Суспільство

Двох мешканців Хмельниччини намагалася завербувати російська ФСБ

Повертаючись з заробітків з Росії на початку повномасштабного вторгнення, двоє чоловіків з Хмельниччини потрапили у руки ворожих спецслужб. Завербувати їх намагалися на кордоні під час “бесіди”. Як повідомили у Службі безпеки України, дій, які би могли зашкодити національній безпеці, після “вербовки” подоляни не вчиняли.

Як повідомили у пресслужбі СБУ у Хмельницькій області, обоє чоловіків раніше працювали на одному зі стратегічних підприємств області. Згодом час від часу їздили до Росії на заробітки. Після 24 лютого вирішили повернутися додому, проте на кордони ними зайнялися ворожі спецслужби.

Під час бесіди особливо цікавилися фсбшники місцем проходження військової служби та наявністю зв’язків серед правоохоронців та військових. Не оминули увагою під час розмови “вербувальники” і попереднє місце роботи подолян. Цікавили їх система охорони, продукція підприємства, наявність експортних поставок та зв’язки з колишніми співробітниками, які продовжують працювати та мають доступ до конфіденційної інформації.

Подробиці спілкування мешканців Хмельниччини з ворожими спецслужбами співробітники СБУ з’ясували після того, як чоловіки повернулися в Україну. Як йдеться у повідомленні Служби безпеки, дій на шкоду Україні за завданням росіян подоляни не вчиняли. Відтак кримінальна відповідальність їм не загрожує.

В СБУ нагадали про те, що співпраця з ворожими спецслужбами є державною зрадою та в умовах воєнного стану карається позбавленням волі від 15 років до довічного ув’язнення з конфіскацію майна.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook