Новини
Суспільство

Браконьєри на Хмельниччині за місяць завдали збитків природі на майже 30 тисяч гривень

Протягом липня інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля провели 27 рейдів, під час яких викрили 39 порушень природоохоронного законодавства. Збитки, завдані рибному господарству, становлять 29 648 гривень. Вилучено 41 заборонене знаряддя лову.

Як повідомили у рибоохоронному патрулі, протягом місяця було складено 2 протоколи за грубе порушення правил рибальства, 22 – за порушення правил рибальства та 3 – за незаконне придбання чи збут водних біоресурсів. Також оформлено 12 актів виявлення та вилучення безгосподарського майна. Крім цього, 9 адміністративних справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Про деякі порушення рибоохоронці розповіли детальніше. Так, 17 липня у Хмельницькому на Південному Бузі затримали порушника, який незаконно ловив рибу забороненим знаряддям – екраном. У цьому випадку інспекторам вдалося запобігти порушенню. Проте на рибалку склали адмінпротокол.

Контролювали інспектори також місця продажу виловленої риби. В Летичеві на початку липня викрили порушника, який продавав 10 кілограмів карася сріблястого без відповідних документів. На продавця також склали адміністративний протокол.

У рибоохоронному патрулі нагадують про “гарячу лінію”, яка працює в Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області: 068-384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів усіх небайдужих просять повідомляти за вказаним номером телефону.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook