Новини
Здоров’я

Три вокзали Хмельниччини отримають дефібрилятори від Червоного Хреста України (ВІДЕО)

Пів сотні вокзалів України мають отримати сучасне обладнання, яке підтримуватиме життя людини до приїзду медичної бригади. 44 сучасних дефібриляторів передав Червоний Хрест України Укрзалізниці для розміщення їх на вокзалах з найбільшими пасажиропотоками. У переліку також вокзали Хмельниччини – у Кам’янці-Подільському, Шепетівці та в обласному центрі.

Презентували дефібрилятори, які незабаром отримають на Хмельниччині, у столиці, на Південному вокзалі. Там же розповіли детальніше про обладнання, яке наразі є одним з найкращих продуктів на ринку.

Ми намагалися, щоб це було ефективно, якісно та насправді рятувало життя, – прокоментував Генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

В Укрзалізниці додали: обладнання, яке передав Червоний Хрест України – дуже інтуїтивне, воно аналізує серцевий ритм, тобто немає ризику того, що людина помилково отримає електричний розряд. Тому це саме те обладнання, яке можна використовувати в громадських місцях.

Крім забезпечення вокзалів дефібриляторами, також організують інформування та навчання людей, які з ними працюватимуть.

Ми сертифікували додатковий модуль у нашій програмі по першій допомозі, який стосується саме навчання використання таких дефібриляторів. Тому ми можемо надавати послугу навчання вже офіційно, без жодних застережень, – прокоментував Максим Доценко.  

За словами тренерки ТЧХУ Надії Ямненко, дефібрилятори, якими забезпечать вокзали, одночасно і проста, і складна річ:

Її потрібно тільки ввімкнути та уважно слухати, тому що він буде говорити все, що потрібно робити.

Сім найбільших вокзалів України вже отримали дефібрилятори. Решта очікують їх найближчим часом.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook