Новини
Політика

У Кам’янці депутати проголосували понад півтори сотні питань та перейменували вулиці і сквери

Сесія міської ради у Кам’янці-Подільському нарешті відбулася. Вчора міські обранці таки спромоглися в достатній кількості зібратися для того, аби проголосувати низку важливих для громади питань та навіть виконати частину роботи виконкому. Про результати вчорашньої сесії, яка продовжиться сьогодні, розповів у своєму зверненні до громади міський голова Михайло Посітко.

Фактично, цілий день присвятили розгляду питань, важливих для життя громади. Розглянули понад 150 проєктів рішень, позитивно проголосували, – прокоментував міський голова.

Зокрема, розглянули багато питань, які мали бути винесені на засідання виконкому, але через його відсутність вже протягом кількох місяців не було змоги це зробити. Відповідно, ці питання розглянули під час сесії та прийняли позитивні рішення.

Затвердили питання, які стосуються дітей-сиріт, підтримали комунальні підприємства, підтримали кілька важливих програм, зокрема, щодо безпеки на території громади.

Визначили ще двох офіцерів громади. Ця програма доволі ефективно себе зарекомендувала, тож тепер деякі села нашої громади матимуть своїх поліцейських офіцерів, які будуть слідкувати за добробутом та безпекою на території цих населених пунктів, – прокоментував міський голова.

Щодо внесення змін до бюджету на 2022 рік, то ці питання мають розглянути під час сьогоднішньої сесії міської ради. Йдеться, серед іншого, про виплату заробітної плати медикам, видатки на облаштування укриттів у навчальних та культурних закладах, а також питання, які стосуються підготовки до осені та зими.

Також прийняли рішення щодо перейменування об’єктів топоніміки – були перейменовані низка вулиць в центрі міста на честь визначних постатей нашої держави. Я вважаю, що це історично важливе рішення для нас, – додав Михайло Посітко.

Також перейменували міській обранці деякі парки та сквери у Кам’янці-Подільському.  

За що голосували депутати Кам’янець-Подільської міської ради вчора, 4 серпня:

☑️ підготовка міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період. Наразі над цим працює спеціально створений координаційний штаб, де задіяні всі відповідальні служби. Кожен отримав конкретні розпорядження. І до 15 серпня має прозвітувати міському голові про їх виконання.
☑️ фінансова підтримка КП «Спецкомунтранс» і придбання в лізинг спецтехніки для цього підприємства
☑️ забезпечення пожежної охорони полігону ТПВ


☑️ програма районного управління поліції, яка в майбутньому дозволить придбати додатковий автомобіль для офіцера громади і таким чином забезпечити охорону правопорядку ще в п’яти селах
☑️ технічне питання, яке дасть можливість здати наш центральний стадіон в експлуатацію та отримати сертифікацію об’єкта


☑️ присвоєння звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського» загиблому Герою Максиму Дербушеву
☑️ перейменування низки центральних вулиць, скверів і парків громади. Решту об’єктів топоніміки розглянуть депутати на наступному сесійному засіданні.


☑️ надання квартир – службової і в постійне користування – військовослужбовцям
☑️ внесення змін у комплексну програму соціального захисту населення: у перелік категорій, які мають право на матеріальну допомогу, додано поранених та полонених військових


☑️ внесення змін у Порядок визначення і використання Громадського бюджету. Відтепер мешканці сіл нашої громади теж можуть брати участь у цьому проєкті


☑️ погашення заборгованості за комунальні платежі громадській організації ветеранів
☑️ близько 50-ти питань, які стосуються долі малолітніх дітей і які чекали на затвердження виконкомом не один місяць


☑️ підтримка талановитої і обдарованої молоді. Якщо раніше грошові винагороди отримували діти комунальних закладів освіти, то відтепер – і закладів обласного підпорядкування: переможці олімпіад, турнірів, конкурсів обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів. Це все – діти нашої громади, і жодних розмежувань бути не повинно
☑️ приведення у відповідність освітніх закладів і зміна назв дитячих садочків і шкіл, згідно із Законом «Про освіту»


☑️ ремонт даху перинатального центру
☑️ блок питань, які стосуються медичної, економічної, комунальної галузей.

За інформацією пресслужби Кам’янець-Подільської міської ради

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook