Новини
Офіційно

Мешканців Хмельниччини закликали посприяти в евакуації родичів з Донеччини

Не лише щоденні обстріли та терор з боку окупантів, а й зима, що насувається і буде однією з найважчих, загрожують наразі українцям, які досі залишаються на сході країни. У владі наголошують на необхідності евакуації з Донеччини в інші регіони країни, а мешканців Хмельниччини закликають посприяти в цьому та переконати рідних.

Про повномасштабну евакуацію з Донеччини цивільного населення нещодавно оголосили в Кабінеті Міністрів України. Наразі Донецька область перебуває на межі гуманітарної катастрофи. Інфраструктура там зруйнована через постійні обстріли, тож в холодну пору року українці, котрі досі не евакуювалися, ризикують опинитися на межі виживання: без води, їжі, ліків та тепла. Дехто може таку зиму не пережити.

Аби запобігти цьому, необхідно терміново залишити територію Донеччини та шукати прихистку в інших областях України. На цьому наголошують у Хмельницькій військовій адміністрації. Та закликають мешканців області, чиї рідні, близькі та знайомі досі залишаються в зоні бойових дій, говорити з ними, переконувати та донести інформацію щодо нагальної необхідності евакуюватися.

Цей вибір важкий і відповідальний, але він допоможе людям зберегти своє життя. Переконайте своїх близьких зробити цей крок! – йдеться у повідомленні Хмельницької ОВА.

Також в ОВА надали інформацію про порядок дій для тих, хто планує виїжджати з Донеччини та розповіли про соціальні гарантії для внутрішньо переміщених евакуйованих осіб.

Алгоритм дій при евакуації:

  • Залишити заявку за одним наданих номерів телефону (для евакуації тяжко хворих та осіб з інвалідністю є окремі номери телефонів)
  • Дістатися місця збору
  • Сісти на безплатний евакуаційний потяг
  • Оселитися в підготовленому місці для проживання

Щодо соціальних гарантій, то вони такі:

  • Безплатні житло та харчування
  • Гуманітарна, психологічна, медична допомога
  • Соціальний супровід під час оформлення допомоги від міжнародних організацій
  • Щомісячна грошова допомога в розмірі 2-3 тисячі гривень в залежності від статусу переміщених осіб

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook