Новини
Кримінал

Злочинну групу, яка займалася підробкою документів, виявили на Хмельниччині

Задля фальшування документів для виїзду за кордон та COVID-сертифікатів об’єдналися лікарі та підприємці-перевізники, а на чолі злочинної групи стояв власник фотостудії. За кілька тисяч доларів усім бажаючим робили документи, гнучко підлаштовуючись під потреби населення.

Починала свою діяльність злочинна група з підробки ковідних сертифікатів та довідок про результати ПЛР-тестів. Після початку повномасштабного вторгнення – перепрофілювалися та взялися підробляти документи, які давали би право чоловікам призовного віку перетинати кордон. За свої послуги просили по 4500 доларів.

Під час обшуків у фігурантів вилучили 17 500 доларів та фіктивні документи, які “підтверджували” інвалідність у “туристів”, повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Двох фігурантів справи затримали днями під час спроби переправлення за кордон чотирьох осіб. Наразі вирішується питання про повідомлення членам злочинної групи підозри за двома статтями Кримінального кодексу України. Кваліфікація злочинів, в яких підозрюють фігурантів, не остаточна і може бути змінена після проведення експертних досліджень.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook