Новини
Кримінал

Глорифікував окупантів: у Хмельницькому викрили ще одного прихильника “русского міра”

Після виходу на пенсію російський військовий з холодної Воркути перебрався на Хмельниччину і довгий час сидів тут тишком-нишком. Справжнє своє обличчя показав після повномасштабного вторгнення. За поширення антиукраїнської пропаганди та виправдовування російських злочинів на прихильника “русского міра” чекає суд.

Як повідомили у пресслужбі управління Служби безпеки у Хмельницькій області, під час слідства було встановлено, що після 24 лютого у соцмережах військовий пенсіонер РФ розгорнув бурхливу діяльність з просування антиукраїнської риторики та пропаганди та підтримки так званої “спецоперації”, яку проводять на території України російські війська і внаслідок якої гинуть люди та знищуються міста і села.

У своїх дописах підозрюваний, зокрема, систематично виправдовував бомбардування та знищення Маріуполя тим, що це було потрібно для ліквідації полку “Азов”, який, за його словами “сповідує фашистську та нацистську” ідеологію. Крім того, всіляко глорифікував (прославляв) окупантів та возвеличував їхні злочини.

Зловмиснику вже повідомили про підозру за частиною 1 статті 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або арешт на строк до 6 місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Матеріали кримінального провадження скеровано до суду.

Заходи із припинення протиправної діяльності проводили оперативники та слідчі СБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook