Новини
Кримінал

На Хмельниччині викрили схему продажу гуманітарної допомоги

Бронежилети, військове спорядження, транспорт – всі ці речі, які надійшли як гуманітарна допомога, продавав мешканець Хмельниччини. Не гребував торгувати навіть тим, що мали отримати переселенці, зокрема, медикаменти та продукти. Злочинну схему виявили та перекрили оперативники Служби безпеки України.

Як встановило слідство, мешканець обласного центру мав дозвіл на виїзд за кордон, чим і скористався, аби реалізовувати свої оборудки. В Україну завозив гуманітарну допомогу нібито для потреб ЗСУ та переселенців (при цьому вантажі не обкладалися митом), та замість передати придбане за призначенням, продавав.

Затримали ділка під час спроби продажу двох автомобілів за 3600 доларів. Крім того, як з’ясувалося, він встиг отримати завдаток у 280 тисяч гривень на купівлю ще однієї партії транспорту. Як повідомили у пресслужбі УСБУ у Хмельницькій області, наразі відомо про ввезення як гуманітарної допомоги та продаж шести автомобілів вартістю у 12 тисяч доларів.

Задокументували оперативники також продаж фігурантом справи бронежилетів. Щоправда, як встановили експерти, заявлений 5 клас цих бронежилетів не відповідає технічним вимогам.

Автомобілі, комплектуючі, шоломи, розгрузки, плити до бронежилетів, побутову хімію та засоби гігієни – все це вилучили правоохоронці у хмельничанина під час обшуку. Вартість вилученого майна підраховується.

За фактом події відкрите кримінальне провадження. Вирішується питання про повідомлення про підозру. Також правоохоронці встановлюють інших осіб, які могли бути причетними до реалізації цієї схеми, аби притягнути їх до відповідальності.

Досудове слідство триває.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook