Новини
Інфраструктура

Майже чотири сотні споживачів у Хмельницькому користуються водою з вуличних колонок

Напевно, Україна – одна з небагатьох країн, де на вулицях можна побачити такий раритет, як водорозбірна колонка. І не як музейний експонат просто неба, а як діюче джерело водопостачання. Є такі й у Хмельницькому. Користуються водою з колонок майже чотири сотні хмельницьких родин, сплачуючи при цьому, як і решта містян, абонентську плату. Щоправда, кажуть у комунальників, використовують води більше, ніж належить.

Наразі на вулицях Хмельницького залишилося близько пів сотні таких колонок. На початку 80-х років минулого століття їх було набагато більше – понад 300. Ті ж, що залишилися, повідомляють в МКП “Хмельницькводоканал”, продовжують виконувати свою пряму функцію – забезпечувати холодною питною водою хмельничан, які не мають вдома централізованого водопостачання.

Наші фахівці регулярно контролюють якість води, справність роботи водорозбірних колонок та своєчасно обслуговують їх. До прикладу, лише за минулий тиждень, бригада, у складі 3 працівників, яка спеціалізується на вуличних колонках, відремонтувала їх 7, – зазначають у комунальників.

Тим, хто користується водою з вуличних колонок, нараховують плату за водопостачання з розрахунку 60 літрів на добу на особу в день. Таких абонентів у Хмельницькому нараховується 381.

Хоча насправді обсяги використання набагато більші. Це пов’язано з тим, що люди, користуючись водорозбірними колонками, використовують питну воду не за призначенням, а для миття автомобілів, прання білизни, будівельних робіт тощо, що є грубим порушенням,наголошують у водоканалі.

До слова, додають у комунальників, у країнах Європи водорозбірних колонок не існує. Там можна побачити лише спеціальні фонтанчики із питною водою.

Читайте також: Хмельницькі комунальники пояснили, чому після зливи каналізація перетворилася на “фонтан”

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook