Новини
Офіційно

На Хмельниччині зареєстрували 40 кримінальних проваджень за фактами ДТП

З початку 2022 року зареєстровано 40 кримінальних проваджень за фактами дорожньо – транспортних пригод кримінально-правового характеру, у яких процесуальне керівництво здійснювалось Окружною прокуратурою міста Хмельницького.

Упродовж поточного року перед судом постали 30 осіб, які стали винуватцями дорожньо – транспортних пригод, де травмувалось 31 особа, з них 1 загинула.

Прокурори довели в суді винуватість 21 обвинуваченого, з яких 2 засуджено до 4 років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами на 2 роки.

У липні 2022 року засуджено 35 – річного хмельничанина, який виїжджаючи заднім ходом із стоянки біля одного із супермаркетів міста, здійснив наїзд на пішохода.

Декілька днів тому засуджено ще одного 35 – річного місцевого жителя, який при виконанні маневру розвороту допустив зіткнення із мотоциклістом.

Потерпілі отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості, а чоловікам судом призначено покарання: одному у виді штрафу в розмірі 17 тис грн із позбавленням права керування транспортними засобами на 1 рік та іншому – 2 роки обмеження волі із іспитовим строком з позбавленням права керування транспортними засобами 1 рік 6 місяців.

Крім того, судами задоволено цивільні позови прокурорів про стягнення витрат на лікування потерпілих від кримінальних правопорушень на суму понад 130 тис. грн.

За інформацією пресслужби Окружної прокуратури міста Хмельницького

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook