Новини
Суспільство

На Хмельниччині “декомунізували” дитячий садок

Колгоспи в Україні давно відійшли в минуле, але пам’ять про них подекуди ще збереглася у написах на різноманітних спорудах. Як це, до прикладу, було з дитячим садком у селі на Теофіпольщині в Хмельницькому районі. Проте процес декомунізації дістався і до нього.

Фото фасаду дошкільного навчального закладу у селі Новоставці “до” та після” прощання зі згадкою про Радянський Союз виклали у спільноті Декомунізація. Україна. Попри те, що слова “колгоспний” та “Труд” досить органічно вписувалися в загальне зображення назви дитсадка, їх довелося прибрати.

Також попрощалися з зображенням герба та згадуванням про радянського діяча Володимира Затонського, на честь якого був названий Будинок культури у селі Лисець, де він народився. Частину напису на будівлі прибрали, як і частину герба СРСР.

Ще два герби зникли з будинків культури у селах Залісці (Дунаєвеччина) та Кузьмин (не уточнено, чи на Красилівщщині, чи на Городоччині).

Ще один Будинок культури на Кам’янеччині у селі Шустівці позбувся напису “Побудовано на честь 60-річчя жовтня” на фасаді.

Нагадаємо, у Кам’янці-Подільському оновлюють постамент у сквері Героїв, на якому донедавна височів радянський танк Т-34.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook